skip to Main Content

Een succesvolle eerste ontmoeting

Onderzoekers en workshopleiders bij de training van Addy de Zeeuw

Op donderdag 15 oktober ontmoetten 27 onderzoekers en workshopleiders elkaar tijdens een training verzorgd door Addy de Zeeuw (zelfstandig facilitator en o.a. werkzaam voor het Consortium voor Innovatie (CvI) en LEF Future Center). Het Deltion College in Zwolle had hiervoor een mooi praktijklokaal ter beschikking gesteld.

De deelnemers gingen meteen voortvarend aan de slag. Er werden koppels gemaakt tussen onderzoekers en workshopleiders, zodat zij samen konden nadenken over hoe een workshop op de Mbo Onderzoeksdag ingevuld kan worden.

Een uur is geen uur!

‘Je hebt een uur, maar let op: dat is nooit een uur!’, drukte Addy de Zeeuw de deelnemers steeds op het hart. Met leuke werkvormen kwam hij met tal van situaties waarmee de deelnemers in hun workshop mee te maken kunnen krijgen; van de inrichting van de ruimte en haperende techniek tot de diversiteit van het publiek en moeilijke vragen. Ook ging hij in op de rolverdeling van de onderzoekers en de workshopleiders en op de afspraken die zij met elkaar kunnen maken.

Prettige ontmoeting

Na afloop gingen de deelnemers ge├»nspireerd naar huis. Enkele reacties: ‘deze training heeft mij geholpen om eens goed stil te staan bij het doel van mijn workshop’. En: ‘Addy heeft mij laten inzien dat er tal van mogelijkheden zijn om mijn workshop vorm te geven, meer dan ik zelf van te voren bedacht had.’ Met name de ontmoeting met elkaar vonden de deelnemers erg waardevol. De eerste contacten zijn gelegd, een goede start op weg naar 12 november!

Back To Top