skip to Main Content

KEYNOTE SPEAKER 2019 BEKEND

Prof dr. ing. Dave Blank verzorgt als keynote speaker een inspiratielezing op de derde editie van Mbo Onderzoeksdag 2019.

Dave Blank neemt ons mee in een persoonlijk verhaal over zijn eigen leerroute van LTS via MTS en HTS tot zijn promotie en huidige functie als hoogleraar aan de universiteit van Twente. Hier vindt u een voorproefje op zijn inspiratieverhaal:

Aan tafel zaten de vriendelijke docent, de bezorgde ouder en de lastige zoon. Lastig omdat hij zo’n typisch pubergedrag vertoonde. Niets deugde, niets willen, niets van alles.
Of het technisch beroepsonderwijs dan iets voor hem was. De zoon dacht hierbij aan vieze overalls en smerige handen en weinig toekomstsperspectief. Waarom? Dat was nu eenmaal het beeld dat dit beroep bij hem opriep. De docent probeerde hem op andere gedachten te brengen. Techniek kan uitdagend zijn, je creativiteit in kwijt etc., maar je moet het wel zelf willen en doen.

Tot plezier van de ouder zei de puber, let’s give it a try, alsof het niet om hem maar om de docent en ouder ging.
Vanaf het begin werd de toon gezet. De docent bleek een gepassioneerd leraar die theorie en praktijk combineerde en je ook liet kennismaken met onderzoek. Nieuwe ontwikkelingen in de techniek, die misschien als de zoon die pubertijd al lang was ontgroeid pas een echte toepassing heeft, maar waar hij dan wel mede aan de wieg van zo’n ontwikkeling gestaan heeft.
De puber groeide op, maar van de lessen geleerd vanuit het beroepsonderwijs heeft hij een levenslang plezier gehad. Het doen van onderzoek op elk niveau met de juiste integratie met het opleidingsniveau heeft geleid tot een leven lang leren. Het doen van onderzoek is belangrijk geweest voor zijn verdere ontwikkeling. En nu de puber met pensioen gaat vindt hij het een eer om, als universiteitshoogleraar, zijn bevindingen voor het doen van onderzoek op het MBO met u te delen tijdens de MBO-onderzoeksdag op 21 november aanstaande.
Prof. dr. ing. Dave H.A. Blank

Back To Top