skip to Main Content

Mbo Onderzoeksdag 2015 hoog gewaardeerd

De bezoeker is zeer tevreden over de eerste editie van de Mbo Onderzoeksdag

Het is altijd spannend een nieuw initiatief te starten. We weten niet hoe de dag zal verlopen en hoe de bezoekers en deelnemers de dag ervaren. Na 12 november hebben we een aantal evaluaties uitgezet. Hier presenteren we de resultaten.

De eerste editie van de Mbo Onderzoeksdag kunnen we een succes noemen. In de evaluaties van de eerste editie van de Mbo Onderzoeksdag zien we dat de bezoeker zeer tevreden is. 96% van de bezoekers zegt (zeer) tevreden te zijn over de dag en bijna iedereen (98%) vindt de Mbo Onderzoeksdag voor herhaling vatbaar.

Rapportcijfer
Kijken we naar het rapportcijfer dat de bezoeker heeft gegeven, dan zien we ook hier een hoge waardering: de grootste groep bezoekers (42%) geeft de eerste Mbo Onderzoeksdag een 8. Ook een 7 is veel gegeven (32%). Op de derde plaats komt het rapportcijfer 9 (19%).

Plenaire programma
Van de plenaire programmaonderdelen vinden de meeste bezoekers de opening door minister Bussemaker aansprekend tot zeer aansprekend (86%). Op de voet gevolgd door de keynote van Geert ten Dam (83%). Ook de dagvoorzitter scoort hoog (81%). Over de resterende twee onderdelen zijn meer bezoekers neutraal, maar absoluut niet negatief.

Workshops
Ook over de workshops zijn de meningen positief, vooral over de inhoud (12% zeer aansprekend, 69% aansprekend). Het meest verdeeld zijn de bezoekers over de ruimte waarin de workshop is gegeven (45% aansprekend, 37% neutraal) en over het groepsgesprek (56% aansprekend, 27% neutraal).

Communicatie
Over de communicatie rond de inschrijving, het programma, de inhoud van de workshops, de informatie op de website en het contact met de organisatie zijn de meeste bezoekers tevreden. We zien met name verbeterpunten in de communicatie rond de betaling. Dat had te maken met de prijs, de wijze van betalen en het feit dat ook de presentatoren voor deelname moesten betalen.

Andere respondenten
Naast de bezoekers hebben we ook de betrokken gasten die in het plenaire deel optraden bevraagd en de presentatoren/onderzoekers en workshopvoorzitters. Ook hier zien we hoofdzakelijk positieve reacties. De resultaten van de evaluaties bij deze groepen respondenten kun je vinden in de volledige rapportage, die is onderaan deze pagina te downloaden.

Verbeterpunten
De evaluaties zijn zeer waardevol voor het organiseren van de volgende editie van de Mbo Onderzoeksdag. De respondenten hebben duidelijke verbeterpunten aangedragen, die nemen we als organisatie uiteraard mee voor de volgende keer. Wij willen iedereen hartelijk danken die mee heeft gewerkt aan de evaluaties. Want, er is altijd ruimte voor verbetering.

Je kunt hier het volledige rapport downloaden.

Back To Top