skip to Main Content

Presenteer jouw onderzoek op de Mbo Onderzoeksdag

Het doen en benutten van onderzoek wint aan populariteit in het mbo. Werk je in een mbo-instelling en ben je betrokken bij onderzoek? Dan nodigen we je van harte uit voor de vierde editie van de Mbo Onderzoeksdag op 4 november 2021. Kom naar het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch en presenteer hoe jij onderzoek hebt gedaan of toegepast!  Indienen van je presentatievoorstel kon tot en met 7 juni. 

Deze dag is bedoeld om kennis en ervaringen uit te wisselen rondom het uitvoeren en benutten van onderzoek(skennis). Van het formuleren van de vraag tot het in de praktijk brengen van de opgedane kennis in de klas. De Mbo Onderzoeksdag is een platform voor docenten en andere professionals in het mbo, waar je contact kan leggen met collega’s die ook geïnteresseerd zijn in onderzoek. Als presentator neem je ook deel aan sessies van anderen. Zo ontstaat een cyclus van kennis brengen, kennis ophalen en kennis delen.

We willen graag zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid bieden om hun onderzoeksreis te delen. Waar mogelijk koppelen we mensen op thema, zodat je al in aanloop naar de onderzoeksdag met elkaar in gesprek kunt over onderzoek.

Presenteer jouw onderzoeksreis!

Neem de bezoekers op interactieve wijze mee in jouw onderzoeksreis. Welke ervaringen deed je bijvoorbeeld op rond het formuleren van de vraag, het uitvoeren van het onderzoek of het toepassen van de kennis in de praktijk? Hoe kreeg je hulp van collega’s? Welke uitdagingen kwam je tegen?

Niet alleen de inhoudelijke onderzoeksresultaten maar juist ook de weg er naar toe staat bij de Mbo Onderzoeksdag centraal. Je kunt onderzoek presenteren in verschillende fasen: van idee tot valorisatie. Wil je bijvoorbeeld jouw kennis en ervaringen delen om anderen te inspireren? Of kunnen de bezoekers jou misschien juist verder helpen met je onderzoek?
Tijdens de Onderzoeksdag en in aanloop daar naartoe zijn verschillende presentatievormen mogelijk. Een thematische bundeling van presentaties waarbij onderzoekers online met elkaar sparren vóór de Onderzoeksdag, een posterpresentatie of interactieve workshop tijdens de dag zelf: deze behoren allemaal tot de mogelijkheden. We stemmen de vorm met je af na ontvangst van je voorstel.

Procedure

Indienen van je presentatievoorstel kon tot en met 7 juni. Uiterlijk 21 juni 2021 hoor je of je voorstel is geselecteerd via een schriftelijke en/of telefonische reactie. Na selectie en reactie kun je je bijdrage verder aanscherpen.

Alle geselecteerde onderzoeken worden in de aanloop naar de onderzoeksdag gepubliceerd op de Mbo Onderzoeksdag website. Via nieuwsbrieven en social media vragen we aandacht voor deze dag, zodat geïnteresseerden zich kunnen aanmelden en inschrijven voor de onderzoekspresentaties. Zo komen jij en je onderzoek dus ook in de spotlight!

Kosten

Presentatoren betalen €149,- voor deelname aan de Mbo Onderzoeksdag. Bezoekers betalen €199,-.

Contact

Heb je vragen? Je kunt ons bereiken via info@mboonderzoeksdag.nl. Volg ook de berichten via deze website of op Twitter via @Mbonderzoeksdag

Back To Top