skip to Main Content

Sprekers Mbo Onderzoeksdag 2021

Myrthe Meurders: Dagvoorzitter

Dagvoorzitter Mythe Meurders

Myrthe (1977) werkt vanuit haar eigen bedrijf als dagvoorzitter en trainer. Haar expertise ligt op het vlak van communiceren en samenwerken. Als trainer van onderwijsprofessionals -op zowel basis, middelbaar als beroepsonderwijs- draagt ze bij aan het verstevigen van de onderlinge relatie binnen het team en die met bijvoorbeeld de ouders. Als dagvoorzitter is haar kracht de natuurlijke manier waarop ze voor verbinding, aandacht en focus zorgt.

Jan Bransen: Keynote speaker

Keynote speaker Jan Bransen

Jan Bransen is hoogleraar Filosofie van de gedragswetenschappen aan de Radboud Universiteit en Academisch leider van het Radboud Teaching and Learning Centre. In zijn sessie praat Jan met aanwezigen graag door over de functie en vorm van onderzoek. Onderzoek ziet hij als iets dat krachtig en boeiend is vanwege het proces zelf (‘de dans’). Onderzoek resulteert volgens hem niet in een product dat daarna zomaar gekopieerd kan worden (‘het schilderij’). Op een andere plek moeten mensen dat onderzoek opnieuw tot leven brengen. Met Jan gaan we in gesprek hoe we vanuit het mbo aankijken tegen het onderzoeksproces en hoe kennis uit onderzoek benut kan worden.

Jos van Kessel: Gastheer en voorzitter College van Bestuur Koning Willem I College

Jos van Kessel

Jos van Kessel is sinds 2019 voorzitter van het College van Bestuur van het Koning Willem I College. Samen met Dominique Majoor zorgt hij voor de dagelijkse aansturing van de organisatie. Jos is een bevlogen bestuurder met ruime ervaring in de opleidingswereld. Naast bestuurlijke functies heeft Jos veel organisaties geadviseerd en begeleid in het effectief en succesvol omgaan met veranderingen. Ook heeft hij meerdere publicaties geschreven over diverse thema’s binnen het onderwijs en het belang van een nieuwsgierige, onderzoekende houding. Tijdens de Mbo Onderzoeksdag vertelt hij hoe het Koning Willem I College werkt aan de onderzoekende houding van studenten en professionals. Wat zijn inspirerende voorbeelden en wat zijn de uitdagingen?

Jack Mikkers: Burgemeester gemeente ‘s-Hertogenbosch

Burgemeester_J.M.L.N._Mikkers_(2017)-2

Jack Mikkers, burgemeester van ’s-Hertogenbosch, gaat tijdens de Mbo Onderzoeksdag in op de betekenis van onderzoek(end) mbo voor ‘s-Hertogenbosch en voor maatschappelijke opgaven.

Back To Top