skip to Main Content

TROTSE PRIJSWINNAARS AANMOEDIGINGSPRIJZEN MBO-ONDERZOEK

De tweede editie van de Mbo Onderzoeksdag (16 november 2017) sloot af met het uitreiken van drie aanmoedigingsprijzen voor de meest aansprekende onderzoeken. Diana Hospers-Feldman ontving met haar onderzoek en workshop de prijs voor de beste vraagstelling, Miriam Cents-Boonstra voor de methode van onderzoek en Christel Kranenburg voor de doorwerking van haar onderzoek in de onderwijspraktijk. Zij ontvingen een beeldje dat werd aangeboden door de MBO Raad.

Voorafgaand waren in elke categorie drie onderzoeken genomineerd. Een jury, bestaande uit Jelle Kaldewaij (NRO), Dick van Meeuwen (Hoornbeeck College) en Mariëlle Theunissen en Ellen Klatter (Hogeschool Rotterdam), heeft de workshops van alle negen genomineerden bezocht en daarna hun keuze bepaald.

Deelname aan Mbo Onderzoeksdag: werken aan een grotere kennisbasis voor het mbo
Voor de drie mbo-onderzoekers was de reden voor deelname aan de Mbo Onderzoeksdag tweeledig: om de uitkomsten van hun onderzoek te delen met anderen en om kennis te maken met andere onderzoekers en hun onderzoek.
Christel Kranenburg: “Het kunnen delen van de uitkomsten van mijn onderzoek over loopbaanbegeleiding in het mbo en van mijn ervaringen, succesfactoren en kritische punten in de uitvoering waren voor mij drijfveren om mee te doen. Het ontmoeten van medeonderzoekers in het mbo en de diversiteit aan onderwerpen waren echt een verrijking. Wat leeft er in het land en hoe kijken mbo-scholen naar onderzoek in het mbo?”
Miriam Cents-Boonstra voegt toe: “Net als op de eerste Mbo Onderzoeksdag vind ik het delen van ons onderzoek heel inspirerend. Wat ik deze keer ook specifiek heb ervaren is dat er veel raakvlak is tussen de verschillende onderzoeken. Dat zie je terug in de winnende onderzoeken. Die hebben allemaal betrekking op de verbinding tussen de student en de docent. Dat geeft mij het idee dat we door deze onderzoeken te bundelen werken aan een grotere kennisbasis voor en in het mbo.”
Diana Hospers-Feldman ziet de Mbo Onderzoeksdag ook als platform en podium “om mijn onderzoek bij een onderwijsinstelling een plaats te geven waar zij verder onderzoek willen doen naar de leraar-leerling relatie in een multiculturele omgeving.”

Voelt als een bekroning
Diana Hospers-Feldman beschrijft haar gevoel bij het horen van haar naam bij de uitreiking van de prijzen. “Er gingen er veel emoties door mij heen. Zelfs een brok in mijn keel en vooral blijheid toen ik hoorde dat ik de aanmoedigingsprijs gewonnen had.”
Miriam Cents-Boonstra vond het een mooie verrassing en bevestiging dat haar onderzoek relevantie heeft “en bevestiging dat het van belang is om in onderzoek ook vooral het studentperspectief centraal te stellen en verder te kijken dan de gemiddelden en motivatieprofielen in kaart te brengen.”
Christel Kranenburg beschrijft een gevoel van trots: “Dat ik een nominatie en vervolgens een aanmoedigingsprijs voor doorwerking van mijn onderzoek heb gewonnen voelt als een bekroning van een periode van hard werken voor de masteropleiding, het doen van onderzoek en mijn werk als docent voor de opleiding Dienstverlening Helpende Zorg en welzijn. Ik ben trots op mijn eigen prestatie maar zie het ook als een prijs voor allen die hebben meegewerkt. Zonder medewerking van collega’s, geen goed onderzoek.”

Compilatie van de aanmoedigingsprijzen voor mbo-onderzoek 2017:

Back To Top