skip to Main Content

Winnaars Mbo Onderzoeksdag aanmoedigingsprijzen   

 

aanmoedigingsprijs 2021Terugblik op de prijsuitreiking

Op 4 november 2021 vond de Mbo onderzoeksdag plaats bij het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch. Aan het einde van de dag werd bekend gemaakt welke drie van de negen genomineerde sessies vereerd werden met een aanmoedigingsprijs.

De winnaars werden in de spotlights gezet op de speciale prijsuitreikingsdag in december. Door Covid-19 was de prijsuitreiking online. De aanmoedigingsprijs werd samen met ‘een feestje in een envelop’ naar de winnaars opgestuurd: met slingers en confetti.

 

 

 

Winnaars per categorie

  1. Vraagstelling

Lara Meijer van Clusius College won samen met haar team van LOF met haar sessie ‘Wat doet begeleiden van innovatie met professionalisering van de leraar?’ De jury waardeerde het dat professionaliseren en innoveren bij elkaar gebracht zijn. En onderzoeken in hoeverre ze elkaar versterken, is relevant en prikkelend. Verder vond de jury het mooi dat het onderzoek gedaan is binnen het kader van het Leraren Ontwikkel Fonds samen met vo en po.

mbo onderzoeksdag Lara 2021

 

Lara Meijer: “Natuurlijk ben ik heel erg vereerd met deze prijs, ik denk wij allemaal. Ik ben heel blij dat ik dit onderzoek vanuit het mbo naar de Mbo Onderzoeksdag heb gebracht. En wij waren inderdaad verrast dat wij überhaupt genomineerd waren.”

 

 

 

  1. Methoden

Ceciel Korsmit van Landstede Groep won in de categorie methoden. De jury was enthousiast over de onderzoeksbox die Ceciel heeft ontwikkeld om het innovatief vermogen van docenten te stimuleren en ontwikkelen. De jury vond ook dat deze methode effectief is, want de eerste resultaten laten zien dat docenten aan de slag gaan met de box als voorbereiding op een gesprek en ook beter voorbereid naar het gesprek komen.

mbo onderzoeksdag Ceciel 2021

 

Ceciel Korsmit: “Vooral de eerste twee weken ontplofte de mailbox ongeveer. Ik heb zowel intern als extern heel veel reacties gekregen. Heel gevarieerd, van felicitaties tot kun je misschien zo’n box opsturen? Want dan kunnen wij ermee aan de slag”

 

 

 

  1. Doorwerking

Alice Middelkoop van het Hoornbeek College heeft in het praktijkonderzoek ‘Serious gaming als kennisdeling’ onderzocht hoe ze onderzoek van collega’s onder de aandacht kan brengen. De jury was lovend over de verbinding tussen theorie en praktijk. Het werkt ook als inspiratiebron voor de professionalisering van docenten. De jury waardeerde de link tussen wetenschap en de dagelijkse praktijk, het activeren van medewerkers en het opzetten van een kennisnetwerk door een serieuze game.

mbo onderzoeksdag Alice 2021

 

Alice Middelkoop: “Deze aanmoedigingsprijs is echt een aanmoediging om actief te blijven. Dat het onder de aandacht wordt gebracht op een Mbo Onderzoeksdag is een erkenning voor het werk dat wij gedaan hebben, en ook een aanmoediging om er vooral mee door te gaan op verschillende manieren.”

 

 

 

Waarom een aanmoedigingsprijs?

De prijsuitreiking heeft vooral een signalerende, stimulerende functie. Het gaat er niet om het allerbeste onderzoek te markeren, maar om inspirerende voorbeelden te laten zien en ervaringen uit te wisselen. De prijzen zijn daarom aanmoedigings- of stimuleringsprijzen.

Zie ook de filmpjes van de winnaars van 2019, een terugblik door de winnaars van 2017 en een terugblik door de winnaars van 2015.

 

Back To Top